fbpx
STORGATEN 11
DET TRADISJONSRIKE SELSKAPSLOKALET MIDT I BYEN!

Selskapslokalene til Storgaten 11 holder til i gamle ærverdige lokaler i Tønsberg. Vi tilbyr et bredt spekter av tjenester som bl.a. kurs og konferanser, bryllup, barnedåp, jubileum, minnesamvær og mer.

Kapasitet til selskaper: 80 personer

Kapasitet til kurs/konferanse: 60 personer
Taleanlegg: Ja
Lerret + projektor: Ja
Trådløst nettverk: Ja

Beliggenhet:
Storgaten 11 ligger bare 10 minutters gangavstand fra Tønsberg stasjon, 3 min fra Tønsberg Torv og 2 minutter fra Quality Hotel Tønsberg.

Parkering:
Gateparkering og Parkeringshus (50 meter fra Storgaten 11).

Langbord i Storgaten 11

Salen i Storgaten 11

Historien om Storgaten 11

Historien om Storgaten 11 starter tilbake til 1880 tallet da Arve Johannessen, skipsmegler fra Fredrikstad, ville finne seg et sted å bosette seg i Tønsberg.

En av klausulene for å bygge var ”Forbud mot å holde dansehus, oppføre fabrikk eller annen innretning som medfører sterk larm, røk eller lukt”. Johannessen måtte godkjenne dette, så først 18. juli 1893 var alt ferdig. Huset lå da på utsiden av selve byen, i landlige omgivelser.

Arve Johannessen hadde familie, og hans sønn Peder overtok huset i 1908. Peder arbeidet i sin fars firma, og etablerte også sitt eget meglerfirma samt begynte som skipsreder.

Peder Johannessen ble etter hvert en betydelig skipsreder og hadde under første verdenskrig 11 skip i fart. Han var også politisk og sosialt innstilt og satt i Tønsberg bystyre i flere perioder for Høyre, og var lenge skolestyrets formann.

En litt morsom ting var at han var medlem i Klub-og Balselskapet Harmonien, og var deres formann ved 100 års jubileet i 1925. Han bodde da i Storgaten 11 som fra 1960 ble lokalene til Klubbselskapet Storgaten 11.

Huset ble kjøpt av baker og konditormester Leif Nielsen fra Johannessens dødsbo, med ønske om å lage en ny herreklubb i Tønsberg. I 1979 kjøpte Klubbselskapet bygget fra familien til Leif Nielsen etter hans død.